SELAMAT DATANG KE BLOG INI!!!

Semoga Anda Mendapat Sedikit Manfaat Dari Blog Ini......



Dapatkan Update Blog Ke Email Anda

3 Langkah Untuk Anda Mula Menjana Keuntungan Lumayan Dalam Masa 3 Hari Dengan Menjual Blog


Ramai lagi yang masih belum menjana sebarang pendapatan dari blogging. Hal ini kerana ramai orang tersalah anggap atau kurang pendedahan teknik yang betul untuk membuat duit dari blog.

Ramai beranggapan bahawa anda perlu sentiasa kemaskini blog anda. Ya memang tepat sekali! Tetapi apa gunanya jika anda sibuk mengemaskini blog anda tetapi tiada orang pun yang menjumpai blog anda di internet. Berblogging secara membuta tuli tanpa hala tuju bukanlah cara yang betul untuk anda mendapatkan pelawat ke blog anda sekaligus menghasilkan pendapatan darinya.

Apakata anda mencuba teknik alternatif buat duit dengan menjual blog kepada orang lain.

Berikut adalah 3 langkah mudah untuk anda mendapat pendapatan lumayan dari menjual blog.

1)    Membeli domain dan hosting


Ketika membeli nama domain, pilihlah nama domain berkaitan dengan halatuju blog anda contohnya jika anda ingin membina blog berkaitan kucing, pilihlah domain bersesuaian contoh KucingComel.com, BeliKucing.com, PanduanBelaKucing.com. Kemudian anda perlu hostkan domain tersebut di hosting. Pilihlah syarikat hosting yang menawarkan servis dan bantuan yang baik kepada anda.

2)    Memasang Blog


Anda tidak perlu tahu bagaimana untuk membuat pengaturcaraan di masa kini untuk memiliki atau membina sebuah blog atau website. Pemasangan blog atau website kini jauh lebih mudah dari 10 tahun yang lalu. Anda boleh gunakan template yang disediakan oleh Wordpress, blogger dan macam-macam lagi. Ianya mudah dikendalikan seperti Microsoft Word.


3)    Menyenaraikannya Untuk Dijual


Terdapat banyak tempat di internet yang anda boleh jual blog anda. Tempat yang paling ramai orang kunjungi untuk membeli blog ialah di Flippa.com. Di sini, kesemua pembeli dan penjual blog di seluruh dunia membeli dan menjual blog mereka. Anda boleh gunakan laman web ini untuk menjual blog anda.

Menjual blog di Flippa merupakan salah satu teknik terkni buat duit pantas di internet. Walaupun anda tidak tahu membina blog ataupun langsung tidak mahu mengetahui tentang hal-hal teknikal untuk membina blog,
anda masih lagi boleh menjual blog di Flippa.

Seorang anak Malaysia, berjaya mengaut keuntungan lumayan hampir setiap hari hanya dengan menjual blog mudah sahaja. Dia juga pada asalnya langsung tidak mengetahui tentang bagaimana untuk membina blog tetapi kini dia mampu menjana keuntungan yang besar setiap hari.

Rahsia dan teknik-teknik mudah anak muda ini menjadikannya seorang website flipper yang berdaya saing di peringkat antarabangsa.  Rahsia dan teknik mudah beliau ini dikongsikan untuk membantu dan memberi pendedahan kepada lebih ramai lagi rakyat Malaysia suapaya mengambil peluang ini yang dikatakan perniagaan masa hadapan. Segala berkenaan website flipping ini dikongsikan olehnya di sin:>>>> http://iluvurl.com/hartanahmaya


Trofi Yuna Ditarik Balik....Kenapa?

Belum habis orang ramai bercerita mengenai kemenangan tiba-tiba lagu Penakut ciptaan dan dendangan Yuna pada Anugerah Industri Muzik (AIM) ke-18 yang dijulang sebagai Lagu Terbaik, timbul pula ketidakpuasan hati sesetengah pihak apabila nama Jurey Latiff Rosli diangkat sebagai Pengarah Harapan Terbaik pada Festival Filem Malaysia (FFM) ke-24 yang baru berlalu.
Kononnya, mereka mempertikaikan bagaimana pula Jurey yang juga Presiden GAFIM, boleh bertanding dalam anugerah yang mereka anjurkan sendiri? Sedangkan, kalau kuiz sekalipun, syarikat penganjur, kakitangan dan keluarga mereka pun tak boleh ikut serta sekali. Inikan pula acara besar seperti FFM. Entahlah, Cik Normah pun sudah jadi pening mengikuti cerita dalam industri seni kita ini. Tidak habis cerita Jurey, tiba-tiba telinga Cik Normah dihembuskan dengan khabar yang mengatakan, kontroversi membabit lagu Yuna itu belum berakhir. Trofi dimenangi penyanyi bertudung pada AIM lalu itu khabarnya akan ditarik balik. Trofi berkenaan, dengar ceritanya, akan diserahkan kepada pencipta serta penyanyi lagu Sedetik Lebih, Edry Abdul Halim dan Anuar Zain.



Khabar itu juga ada menyatakan, kononnya ada kesilapan pada perkiraan sehingga lagu Penakut diumumkan lagu terbaik keseluruhan AIM18, sedangkan ia tidak pun memenangi lagu terbaik kategori yang ditandingi. Selalunya, Lagu Terbaik akan dipilih daripada pemenang kategori Lagu Pop, Rock, Nasyid mahupun Etnik Terbaik.
Jika diikutkan, Lagu Terbaik AIM18 sepatutnya menjadi rebutan antara Sedetik Lebih yang memenangi Lagu Pop Terbaik, Pelita (Rock), Pedoman (Nasyid) dan Joget Tak Senang Hati (Etnik).
Apatah lagi lagu Penakut sebenarnya sudah pun tewas kepada Sedetik Lebih dalam kategori Pop, yang turut ditandingi Beribu Sesalan nyanyian Ning Baizura, Jaclyn Victor dan Shila Amzah, Sungai Lui (Aizat) dan Dengarkanlah (Datuk Sheila Majid).
Cik Normah pun terfikir juga, apakah anugerah itu tidak diserahkan kepada pencipta dan penyanyi Sedetik Lebih pada malam berkenaan kerana ada pihak yang enggan mencetuskan kontroversi, seperti yang berlaku kepada Jurey? Maklumlah, pencipta lagu itu ialah Edry, adik kepada Norman. Sedangkan, Norman ialah Pengerusi Persatuan Industri Rakaman Malaysia (RIM), pihak yang bertanggungjawab dalam penganjuran AIM18.
Mungkin juga niat murni terbabit akhirnya memakan diri sendiri, apabila topik kemenangan lagu Penakut semakin hangat diperkatakan peminat, terutama di internet?
Tidak mengapalah, mungkin sehari dua ini, akan ada kenyataan rasmi yang bakal dikeluarkan pihak penganjur. Kita sama-sama tunggu dan lihat nanti. Bagi Cik Normah, ia pengajaran terbaik buat semua pihak supaya jika ada kesilapan di mana-mana pun, perkara sama tidak berulang pada masa depan. Dalam hal ini, Yuna yang sememangnya nampak terkejut ketika diumumkan pemenang pada malam itu memang tidak bersalah apa-apa pun. Dia sebenarnya mangsa kepada keadaan, jika betul trofinya itu akan ditarik balik.
p/s : Manusia takkan pernah senang duduk bila tengok orang lain senang. Kesian juga kat Yuna. Kalaulah ada kesilapan macam dalam anugerah AIM18 yang terbesar ni, nampaknya next time orang dah pandang serong anugerah macam ni.

p.p.s: Berita terkini: Yuna akan mengadakan sidang akhbar esok...Tunggu!!!

Bagi Pendaftar Di iklan-biz.com-Harga Murah

Assalamualaikum,

Buat Kawan-Kawan yang Dah mengunjungi laman iklan saya,terima kasih saya ucapkan.....apa komen anda,kira ok la tu...Langkah pertama saya dalam dunia perniagaan Internet ni.Kalau belum tengok,boleh tengok kat sini ya:>>> http://iklan-biz.com dan kalau nak daftar,silakan...Daftar Percuma dahlu

Sebenarnya saya nak buat pengumuman tapi sebelum saya umumkan,saya nak tanya khabar anda semua....kalau baik,reply ya....gurau-gurau je....kalau baik,Alhamdulillah...kalau tak sihat,jumpa doktor ya...

Baik,Saya nak umumkan kepada ahli-ahli yang berdaftar percuma di http://iklan-biz.com ,jika nak upgrade,sekarang ni boleh la upgrade dengan harga RM30.00 berbanding harga asal RM50.00.





Ada Lagi,Jika Anda Upgrade Dengan Harga RM30.00,Anda Akan Mendapat Limpahan Downline dari saya,bayangkan jika downline tersebut upgrade seperti yang anda lakukan,anda yang akan mendapat wang.

Tawaran Ini Akan berakhir pada bila-bila masa sahaja tapi bukan sekarang la kan....

Jom..........

Letak Iklan Percuma Di Sini....

Salam,

Akhirnya Berjaya Juga Mendapat Website Sendiri,Seronok tak Terkata...Walaupun Buat Biz Kecil-Kecilan,Janji Ada Website Sendiri  Rasa Dah cukup Gembira....

Saya Hanya Tawarkan Iklan Percuma Di Sini...Kalau Sapa-Sapa berminat nak jana pendapatan,boleh upgrade ya.....

Jom Letak Iklan Percuma Kat Sini: http://iklan-biz.com

Terima Kasih

Dapat lagi RM1,180.00...Setiap Minggu Dapat

Salam,

Saya Dapat Lagi RM1,180.00 Minggu ni,Seronok Tak Terkata bila check je Maybank2u,duit dah masuk...dah hampir dua bulan,belum pernah gagal membayar saya....Boleh kata setiap minggu,duit masuk...Di Bawah adalah bukti yang terkini:

(Klik Gambar Untuk Melihat Banyak lagi Bukti Bayaran Yang Saya terima)

Akhirnya Saya berjaya mengumpul RM6,000.00 setakat ni......kira ok la tu jika dibandngkan dengan modalnya hanyalah RM100.00

 Jika Nakkan seperti ini,apa kata join saya hari ini...Gunakan kuasa blog anda untuk menikmati hasil yang lumayan setiap minggu....: http://iluvurl.com/duitgempak

Hafizi

Tips Pemasaran Blog

Assalamualaikum dan salam hormat,

Tahukah anda.. Kekuatan utama bagi sesebuah Blog adalah daripada hasil penulisan / artikel yang disajikan. Ibarat sebuah kedai makan, paling utama ialah makanan / masakan yang disediakan. Jika rasanya enak, sedap, ramailah yang akan datang berkunjung!


 

Hari ini saya akan kongsikan beberapa tips pemasaran blog.

1) Artikel yang menarik, kreatif dan bermanfaat.

2) Komitmen yang tinggi dan konsisten dalam penulisan.

3) Bina blog yang cepat 'loading' dan mesra pengguna.

4) Artikel, gambar, video, banner tersusun dengan kemas.

5) Beri komen bernas di blog yang memiliki trafik yang tinggi.

6) 'Ping' blog anda setiap kali selepas update blog, contoh:pingler.com

Salah satu alternatif pemasaran yang terkini,

Klik sini : http://iluvurl.com/duniaku

Harap ianya dapat membantu!

Salam ikhlas,

Hafizi


(Tonton Video Di Bawah!!!!)

Buat Duit Dalam Diam....

Salam,

Dah Lama rasanya tak buat apa-apa kat blog ni,rindu rasanya.....Entahla,sibuk sangat dengan kerja-kerja harian sampai blogpun tak update.....Bersarang dah ni,datang nak mencuci la kejap...hehe

Dalam Kesibukan tu saya tak lupa akan blog ni,buka juga setiap hari cuma tak sempat nak post apa-apa je....saya akan cuba update blog ni supaya tak tenggelam k..

Sebenarnya dalam kesibukan saya tu,saya ada join satu program buat duit...boleh tahan jugalah pendapatannya tu,saya tak pernah merasa duit di internet ni sebenarnya,adala dapat cukup makan dalam 3K....

Sebelum ni pun saya mmg dah kurang yakin dengan program buat duit di Internet ni tapi bila saya join program ni,terbeliak biji mata kerana dapat duit dan yg penting berbayar....Program Yang saya maksudkan tu adalah Kelab Jutawan.


Pernah Dengar Tak??Kalau Belum,Saya Nak Kenalkan....

Program nie sebenarnya mudah je...Kumpul List dan dapat duit...Macam mana nak kumpul,kita buat promosi la...Lagi Ramai Masukkan Email & nama,lagi ramai prospek kita...Tambah-tambah lagi,sistem yang akan follow up pelanggan,Mudah Bukan....

Saya Join dah sebulan dan dapat hasilnya..Bayaran Lak setiap minggu (hari jumaat)...Bagi Yang Nak Cari duit Sampingan tu,boleh la cuba.....

Apa,Nak Bukti??Boleh..Boleh...saya sertakan bukti bayaran dari program ni.....

Yang Ni Pendapatan Pertama Saya Pada 29.04.2011

(KLIK IMEJ UNTUK BESARKAN)


Pendapatan Kedua Saya Pada 06.05.2011


Pendapatan Ketiga (13.05.2011)
Pendapatan Terkini (20.05.2011)

Dapatla Saya buat duit poket sendiri di Internet....setiap jumaat akan dapat bayaran....bagi anda yang dah biasa dengan perniagaan internet ni,saya suka jika anda join bersama saya...Memang Masyukkk




JOM BUAT DUIT.......KLIK LINK DI BAWAH UNTUK DAFTAR NAMA & EMAIL:

http://www.kelabjutawan.org/index.php?ref=duitgempak


TERIMA KASIH

Buat Duit Sama-Sama

Tinggalkan Komen Ya!!!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More