Dapatkan Update Blog Ke Email Anda

Follow By Email

Salam,

Sekarang En. Google dah perkenalkan widget untuk follow blog melalui email,cara nak guna mudah je,masukkan email dan anda dahpun melanggan blog nie....Nie juga hasil kerjasama google dengan feedburner....Jadi kalau ada entry baru dalam blog,ianya juga akan diberikan dalam email...mudah bukan....cara nak masukkan widget nie mudah je...Klik-Klik dah siap...

Mula-Mula sekali,Pergi ke www.blogger.com dan Pilih Design>>Page Elements>>Add a Gadget

Pastu Keluar Menu Yang banyak-banyak tu...Adala Menu Follow By Email,Klik yang tu (seperti dalam gambar kat bawah)



Letakkan kat mana-mana posisi dalam blog dengan cara Drag je....... Selesai...Mudah Bukan...

Ajak Kawan-Kawan Follow dengan memasukkan email diorang je....



Selamat Mencuba!!!

0 Komen:

Post a Comment

Buat Duit Sama-Sama

Tinggalkan Komen Ya!!!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts with Thumbnails